Mlýnky na kávu
Klíčem k dokonalé chuti vaší kávy je mlýnek na kávu. Jedná se o nezbytnou součást každého milovníka kávy. Sice si můžete v obchodě zakoupit kávu již namletou, ale pro skutečné požitkáře to není to pravé ořechové. Čerstvě namletá kávová zrna uspokojí všechny vaše smysly. Na mlýnku na kávu si můžete podle svých preferencí nastavit hrubost mletí a množství. Některé kávomlýnky v sobě mají i prostor na uchování čerstvě namletých zrn.
Dokonale namletou kávu z kávomlýnku využijete na přípravu vynikající kávy v různých typech kávovarů.
Mlýnek na kávu je základním přístrojem pro přípravu čerstvé kávy. Bez něho skvěle lahodný kávový nápoj zkrátka nepřipravíte. V hrubosti mletí pak máte velkou variabilitu. Volit můžete mezi ručními mlýnky a elektrickými mlýnky.
Při výběru mlýnku na kávu se zaměřte na
- jemnost a hrubost mletí
- systém mletí
- velikost zásobníku na namletou drť
- ovládání a čištění
Ruční mlýnky na kávu
Ruční mlýnky jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Můžete je využít doma, případně i na cestách. Dosáhnete s nimi dokonalého mletí pro přípravu espressa i filtrované kávy. Jsou kompaktní a nepotřebujete k jejich provozu připojení k elektrickému proudu. Navíc bývají levnější než ty elektrické.
Elektrické mlýnky na kávu
Pokud preferujete rychlé a efektivní mletí, pak zvolte elektrický mlýnek na mletí kávy. Není problém na něm snadno namlít i větší množství kávy. Jednoduše si nastavíte hrubost mletí, zmáčknete knoflík a během chvilky máte hotovo.
Hrubost mletí kávy
Extra hrubě pomletá káva připomíná mořskou sůl. Namleté kousky jsou větší než 1 mm a ideálně se hodí na přípravu kávy cold brew, protože se nechávají extrahovat několik hodin ve studené vodě. Velmi hrubé mletí ve velikosti krystalového cukru se hodí pro french press. Dostatečná hrubost je třeba proto, aby sítko zachytilo všechnu kávu.
Hrubé mletí odpovídá zrnkům krupicového cukru. Střední mletí připomínající hrubou mouku je vhodné pro moka konvičku. Moc jemné by ucpávalo trysku. Jemné mletí připomínající polohrubou mouku je ideální pro přípravu espressa. Příliš jemné by mohlo způsobit hořkou chuť, hrubější zase mdlou. Extra jemné mletí v podobě moučkového cukru vyžaduje příprava kávy v turecké džezvě.
Mlecí kameny
Mlýnek s keramickými mlecími kameny má nižší váhu i cenu. Tyto ostré kameny se postarají o rovnoměrné mletí. Kávomlýnek s ocelovými mlecími kameny podává skvělé výkon a odolá i drsnějšímu zacházení, takže je vhodný i na cestování. Titanové kameny jsou ještě tvrdší a pevnější než ocelové.
Nejprodávanější produkty
59 produktů
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
U Vás nejpozději do 25.11.
Použité obrázky jsou pouze ilustrativní a technické specifikace se mohou v průběhu času změnit bez předchozího upozornění.