Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Sušičky potravin SENCOR

Připravte si zásoby na zimu – sklizeň začíná!

susicka_00

 

Jak si dlouhodobě uchovat nastřádané ovoce a zeleninu, které vám dala příroda? Kromě mražení a zavařování je zde prostor i pro sušičky potravin, které zbaví vody téměř jakékoli potraviny – nejčastěji se využívají pro ovoce, zeleninu, houby, bylinky, ale poradí si i s masem. Aby byl efekt co nejlepší a potraviny si zachovaly tu správnou barvu, chuť a kvalitu, je důležité při sušení myslet na několik důležitých kroků:

  • používat vždy zralé a čerstvé suroviny,
  • začít je sušit co nejdříve po sklizni,
  • kvalitně je omýt,
  • odstranit poškozené části.

Sušení je ideální způsob, jak si připravit dary léta na zimu. Je totiž zdravé, šetrné a obejde se bez přidaných chemických látek. Potraviny si zachovají nejen skvělou chuť, ale také potřebné vitamíny a minerály. Navíc je sušení neuvěřitelně snadné a nevyžaduje větší přípravu. Stačí suroviny nakrájet na tenké plátky či menší kousky, zvolit správnou teplotu i dobu sušení a pak už můžete jen čekat, jak si s tím ta správná sušička potravin SENCOR poradí. 

Správný výběr se nesmí podcenit

Na trhu najdete velké množství výrobků, které vám nabídnou možnost sušení potravin. My jsme se tentokrát zaměřili na značku SENCOR, která je na domácím trhu velmi oblíbená. Ta správná sušička ovoce musí splňovat tři klíčové parametry: způsob cirkulace vzduchu, kapacitu a teplotní rozsah sušení. Nejlepší parametry nabízejí hranaté sušičky, které mají motor na boku a díky tomu dochází k rovnoměrnější distribuci tepla. Naopak cenově přijatelnější kulaté sušičky potravin mají motor vespodu, tam je pak pro dobrý výsledek důležité plata pravidelně prohazovat. Samozřejmě, že každá potravina potřebuje i jinou teplotu a sušení menšího množství bude efektivnější, když sušené plátky rozložíte na větší plochu.


 

Sušička ovoce Sencor SFD 6601BK

Tento model sušičky ovoce nabízí 12 praktických plat s celkovou plochou 1,18 m2 – takže najednou můžete sušit až 6 kg potravin. Design sušičky s integrovaným ventilátorem na boku přináší dokonalé proudění vzduchu, které při teplotním rozsahu 35–70 °C zajistí rovnoměrné sušení. K dispozici je rovněž 5 přednastavených programů a jako příslušenství sušičky, kromě dvanácti sušících plat, i jeden podnos pro RAW dobroty nebo sušenky.

 

Aktuální cena sušičky ovoce k 30. 9. 2024: 3 279 Kč.

susicka_01

 

 

susicka_02

Model Sencor SFD 7750SS

Další sušička ovoce, kterou vám představujeme, si také hravě poradí s jakoukoli úrodou, bylinkami i ovocem. Má 7 kovových podnosů a nabízí plochu na sušení 0,59 m2. Opět disponuje bočním integrovaným ventilátorem, který zajistí rovnoměrné sušení v teplotním rozsahu 30–75 °C. Skvělá technologie Horizonal Air Flow vám zajistí, že už plata nemusíte nikdy během sušení přehazovat. Nechybí ani elektronický časovač s automatickým vypnutím sušičky ovoce. Zároveň můžete přes průhledná dvířka průběh procesu sledovat – to zabaví nejen děti, ale zároveň tím můžete předejít spálení surovin.

Aktuální cena sušičky ovoce k 30. 9. 2024: 3 599 Kč.

 

 

Sušení potravin se Sencor SFD 7000BK

Radost z vlastní úrody nebo nasbíraných surovin v lese vám udělá i další model sušičky potravin. Ten umožňuje regulaci teploty od 35 do 75 °C s automatickým spuštěním odpočítávání po nastavení času. Jakmile je hotovo, sušička se sama vypne. Jedná se o vysokokapacitní model s ložnou plochou 1,11 m2, a tak budete mít zeleninových chipsů nebo třeba pamlsků pro domácí mazlíčky stále plnou misku. K dispozici je 10 nerezových sušících plat a 1 plné plato pro přípravu RAW pochoutek nebo sušenek.

Aktuální cena sušičky ovoce k 30. 9. 2024: 3 199 Kč.

susicka_03

 

Pár typů na závěr aneb když sušíte poprvé

Tip číslo 1: Křížaly
Nejznámější sušená pochoutka. Pozor však na vhodný výběr jablka – nesmí být moučná, jinak se budou křížaly lámat a praskat. Nejlepší křížaly jsou lehce zvrásněné a při zmáčknutí jsou pružné. Aby jablko nezhnědlo, je dobré plátky hned po nakrájení vložit do vodní lázně, která obsahuje vymačkaný citrón. Po chvilce jablka vyjměte, nechte okapat a rozložte na sušící plata. Aby bylo sušení efektivní, je důležité, aby se plátky nepřekrývaly. Usušené křížaly pak skladujte na temném a suchém místě v dobře uzavíratelné dóze.

Tip číslo 2: Bylinky
Vlastně umíchaný bylinný čaj? No a proč ne! Sušte si bylinky, a nejen ty, z vlastní zahrádky. Stáhněte si do mobilu aplikaci na rozpoznávání bylin, rostlin, stromů a proměňte sušení bylinek v zábavnou hru. Bavit bude nejen vás, ale i vaše děti. U bylinek si dávejte pozor na sušení při vysokých teplotách, to určitě nedělejte – rostlinky by se mohly spálit. Nezapomeňte také jednotlivé bylinky sušit odděleně, aby nedošlo ke smíchání vůní.

susicka_04


Zpracovala: AlFi, 30. 9. 2024