Jak si dlouhodobě uchovat nastřádané ovoce a zeleninu, které vám dala příroda? Kromě mražení a zavařování je zde prostor i pro sušičky potravin, které zbaví vody téměř jakékoli potraviny – nejčastěji se využívají pro ovoce, zeleninu, houby, bylinky, ale poradí si i s masem. Aby byl efekt co nejlepší a potraviny si zachovaly tu správnou barvu, chuť a kvalitu, je důležité při sušení myslet na několik důležitých kroků:
- používat vždy zralé a čerstvé suroviny,
- začít je sušit co nejdříve po sklizni,
- kvalitně je omýt,
- odstranit poškozené části.
Sušení je ideální způsob, jak si připravit dary léta na zimu. Je totiž zdravé, šetrné a obejde se bez přidaných chemických látek. Potraviny si zachovají nejen skvělou chuť, ale také potřebné vitamíny a minerály. Navíc je sušení neuvěřitelně snadné a nevyžaduje větší přípravu. Stačí suroviny nakrájet na tenké plátky či menší kousky, zvolit správnou teplotu i dobu sušení a pak už můžete jen čekat, jak si s tím ta správná sušička potravin SENCOR poradí.