Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Praní a Sušení

Téma měsíce:
Mokneme, pereme, sušíme, žehlíme

Prší a venku je ponuro. Podzim už je cítit ve vzduchu a já velmi rychle žabky vyměnila za holínky s teplou bundou. Pobyt venku se čím dál tím víc zkracuje a zablácené boty s promáčeným oblečením jsou mým každodenním chlebem. A věřte mi – když k tomu přidáte předškoláka a teenagera v prvním ročníku na střední škole – neděláte nic jiného, než perete, sušíte, žehlíte.

Pračka u nás běží každý den a když jsem si pořizovala tento nepostradatelný kousek do své domácnosti, rozhodně jsem nenechala nic náhodě. Pračky s vrchním plněním jsem zamítla hned ze začátku. Díky velkému prostoru, který jsem přestěhováním do domečku získala, jsem se mohla rozvášnit. Žádná pračka dva v jednom (pračka se sušičkou), úzká pračka nebo vestavná pračka. Pěkně robustní, plně vybavená s množstvím praktických funkcí – pračka s předním plněním. Na trhu najdete tolik značek, že je občas velmi těžké se v nich zorientovat a vybrat tu nejlepší. Pokud si nevíte rady, můžete využít našeho rádce jak vybrat pračku nebo se orientujte podle energetických štítků. Ty taky rozhodně pomůžou.

Když už je vypráno a počasí nepřeje sušení na zahradě nebo balkónu, přichází na scénu sušička. Tady jsem se hodně dlouho bránila, protože není nic lepšího než prádlo provoněné čerstvým vzduchem a usušené slunečními paprsky. Jenže, když se dostanete do situace, kdy nestíháte prádlo sundávat ze šňůry (natož žehlit), a další už čeká v pračce, není čas na hrdinství. Dovolila jsem si ten luxus, a sušička prádla byla doma. Víte, jak se říká: „odříkaného chleba, největší krajíc?“ Od chvíle, co mám tenhle spotřebič, zdobí moje šňůry na prádlo pouze ptačí krmítko.

Je to totiž pohodlnější, rychlejší a často zcela bez žehlení ​​ To je něco, co zaměstnaná žena se dvěma dětmi rozhodně uvítá. Když si k tomu vyberete z nabídky Smart sušiček, nemusíte řešit už vůbec nic – chytrá aplikace za vás nastaví programy sušení sama.  

Ať tedy venku klidně lije jako z konve. Když máte doma ty správné spotřebiče, které vám pomůžou zbavit se špíny, bláta nebo jen usušit promoknutý kabát, máte vyhráno. Začíná totiž období, kdy se pračky a sušičky prádla rozhodně jen tak nezastaví. Přeji pěkný podzimní čas, s horkým čajem a úsměvem na tváři.

Zpracovala: Alfi, 13. 9. 2024