Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

PlayStation 5 Pro

Nový král konzolí přichází

ps5-pro-02

Připravte se na konzolové hraní s tou nejlepší možnou grafikou. Přichází totiž PlayStation 5 Pro, který se se svým nadupaným hardwarem a vychytaným softwarem postará o vaše nejlepší herní zážitky.


 

ps5-pro-03

 


Každá hra bude vypadat krásně

Vlastníte 4K televizi a mrzí vás, že videohry na ní nevypadají tak dobře, jak by mohly? PlayStation 5 Pro je vybavený funkcí, která vás této nepříjemnosti zbaví. PlayStation Spectral Super Resolution – zkráceně PSSR – rozlišení vylepší pomocí AI. Vy si tak užijete mimořádně ostrý a čistý obraz plný ohromujících detailů.

 

Už odzvonilo i dobám, kdy se musíte rozhodovat mezi stabilním výkonem a vysokou frekvencí obrazu. PS5 Pro vám bez problému doručí obojí. Hraní si tak užijete bez sekání – a to klidně i při 120 snímcích za sekundu. V akčních i multiplayerových titulech tak budete mít vždy navrch.




Neskutečný virtuální svět

O to, aby byl obraz co nejrealističtější, se postará ray tracing. Tato pokročilá technologie simuluje každý jednotlivý paprsek světla tak, aby se choval jako v realitě. Každý jeho odraz – například od kovu nebo vody – tak působí skutečně, a ještě víc vás vtáhne do příběhu.

 

Nemusíte se bát, že by se všechny vychytávky PS5 Pro týkaly jen exkluzivit této konzole. Díky Witness Play Unleashed je můžou využívat všichni herní vývojáři. Naprosto špičkově tak bude vypadat každá hra, kterou si rozhodnete pustit.

ps5-pro-04

 



Pořiďte si tolik her, kolik jen chcete

S PlayStation 5 Pro nemusíte řešit, jestli se vám nová hra ještě vejde do knihovny. Kapacita ultrarychlého SSD disku se totiž rozšířila na impozantní 2 TB. Hravě tak pojme každý titul, po kterém zatoužíte. A abyste ho mohli koupit a v rámci minut hned zapnout, podporuje herní konzole vylepšené funkce bezdrátového připojení k internetu. Díky tomu stáhnete obsah v cuku letu a online hraní bude naprosto stabilní. Samozřejmostí je i prostorový zvuk, který zajišťuje technologie Tempest 3D AudioTech – ten vás vtáhne do virtuálních světů ještě víc. Okolí vaší postavy tak skutečně ožije – každý krok, hlas, výstřel i jakýkoli jiný zvuk se bude ozývat ze všech stran.
 

Staří známí v novém kabátu

PlayStation pro verzi Pro vymazlil několik her, které dobře znáte z PS5. Můžete tak znovu prožít svoje oblíbené příběhy se špičkovým výkonem a nádhernou grafikou. Společně s Aloy tak opět prozkoumáte barevná prostředí hry Horizon Forbidden West, pomůžete Ellie zastavit hordu zombie v Last of Us nebo vstoupíte do děsivého světa Demon’s Souls.

A pokud je váš oblíbenec staršího data a vyšel už na konzoli PlayStation 4, potěší vás zpětná kompatibilita. Na PS5 Pro si užijete až 8 500 her, které původně vyšly právě na PS4. A i pro tyto tituly využijete vylepšení grafiky, které verze Pro nabízí.

ps5-pro-05

Každý pohyb doslova ucítíte

Proč měnit něco, co je dokonalé? I konzole PlayStation 5 Pro proto používá osvědčený herní ovladač DualSense. Díky haptické odezvě ucítíte přesně to, co se ve hře děje, přesně tam, kde se to děje. Když vás třeba pronásleduje monstrum, ucítíte vibrace na spodu ovladače. Následně je ale ucítíte stále výš a výš. Vibrace navíc budou simulovat cokoliv – od otřesů země až po zpětný ráz zbraně. Adaptivní spouštěče vám zase nasimulují fyzický odpor. Třeba když se snažíte natáhnout tětivu luku, zmáčknout spoušť pistole nebo zabrzdit rychle jedoucí auto.


Zpracoval: Jakub Kunc, 12. 9. 2024