Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Koloběžky SENCOR

kolobezky-sencor-01

Fenoménem poslední doby a nedílnou součástí našich měst se staly elektrokoloběžky. Oblíbenost tohoto ekologického způsobu dopravy stále roste a důvody, proč tomu tak je, jsou pochopitelné. Jejich pořizovací cena je dostupná, přemístí vás hravě z bodu A do bodu B, jsou skladné, lehce přenosné a přeprava na nich je zábavná. Používáním tohoto dopravního prostředku navíc podáváte ruku přírodě, jste ekologičtí a pomáháte k uzdravení naší planety. Takže, aniž byste jakkoli plánovali být více „EKO“, stačí z uzavřeného automobilu přesedlat na koloběžku. Budete styloví, na čerstvém vzduchu, zažijete při jízdě spoustu legrace, vyhnete se ve městě zácpám a své místo si najdou i na výletě v přírodě. Takže…

…ani kolem, ani pěšky – pořiďte si koloběžky.

 

 

V jednoduchosti je krása

Elektrokoloběžky SENCOR představují spolehlivý a bezpečný dopravní prostředek určený primárně na jízdu po městě. Nicméně díky inovativním technologiím, funkcím a praktickému designu neudělají ostudu ani v přírodě. Společnost Sencor při výrobě koloběžek zohlednila několik důležitých faktorů, které svým spojením přinášejí dokonalý ekologický dopravní prostředek. Hlavní roli hraje cena, která v poměru cena/výkon patří mezi nepřekonatelné. Koloběžky SENCOR nedělají kompromisy, poskytují jen ty nejlepší technologie a funkce. Funkčnost je tedy další pilířem a elegantní jednoduchý design uzavírá výčet předností, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka.

kolobezky-sencor-02


kolobezky-sencor-05

Jedna aplikace, mnoho funkcí

S důmyslnou aplikací SENCOR SCOOTER kompatibilní s koloběžkami řady S dokážete téměř cokoliv. Můžete si koloběžku zamknout proti odcizení, sledovat celkovou či aktuálně ujetou vzdálenost, stav baterie, odhadovaný dojezd a další užitečné informace. Nechybí ani zobrazení aktuální rychlosti. Pro koloběžky řady X je pak k dispozici aplikace SENCOR HOME. Aplikace jsou dostupné jak na Google Play, tak na Apple App Store.

kolobezky-sencor-06

Ještě větší komfort, než jste čekali

Potřebujete si pořídit na svoji koloběžku brašnu na drobné věci? Používáte navigaci a bez praktických aplikací nedáte ani ránu? Pak rozhodně musíte mít držák na mobilní telefon. I na tyto vychytávky v Sencoru při výrobě mysleli, a připravili pro všechny své koloběžky vhodné příslušenství, které si můžete volně dokoupit.


Legislativa a princezna Koloběžka I.

Oblečená, neoblečená, učesaná, neučesaná, obutá, neobutá, pěšky, a přece se vézt… Kdo by neznal pohádku o princezně Koloběžce s Dádou Patrasovou. Ta nemusela řešit žádná pravidla silničního provozu, servis, pojištění, bezpečnost nebo ochrannou helmu s vhodným příslušenstvím. Abyste si svoji jízdu užili v souladu s českou legislativou, musíte vědět do jaké kategorie vaše koloběžka spadá. Existují tři: Jízdní kolo, Motocykl, Vozidlo kategorie Z.

kolobezky-sencor-03

Jízdní kolo

V případě, že má vaše elektrokoloběžka maximální výkon 250 W, hmotnost do 25 kg a její rychlost nepřesáhne 25 kilometrů v hodině, jste v pohodě. Je totiž podle zákona považována za kolo. Nemusíte tak mít řidičský průkaz, povinné ručení nebo registrační značku. Nemusíte chodit ani na pravidelné technické prohlídky. Vztahuje se i na elektrokoloběžky s pomocným motorem do 1 000 W.

Motocykl

Když máte stroj, který nesplňuje výše uvedené parametry jízdního kola a není v rozporu s požadavky nařízením EU 168/2013, pak automaticky spadá do kategorie motocyklů. V takovém případě se už musíte řídit pravidly pro provoz motorových vozidel: řidičský průkaz, registrace SPZ, pravidelné technické kontroly – a od ledna 2024 i nutnost sjednat povinné ručení.

Vozidlo kategorie Z

Jedná se o elektrokoloběžky, které nesplňují parametry pro jízdní kolo, a zároveň je ani nelze schválit podle požadavků nařízení EU 168/2013. U těchto dopravních prostředků je nutné schválení technické způsobilosti, ale není nutná SPZ.
 

Všechny elektrokoloběžky SENCOR splňují parametry pro kategorii Jízdní kolo*.

planeo-smajlik

kolobezky-sencor-04* Jedinou výjimku tvoří koloběžka Sencor Scooter X50, kde je kvůli konstrukční hmotnosti nutné pouze povinné ručení (řidičák, ani SPZ nebo pravidelné technické kontroly nepotřebujete).

 

Zpracovala: AlFi