Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

iPhone 16

Zase o něco geniálnější iPhone

u

A je to tady. Největší událost roku pro milovníky Apple zařízení proběhla. Apple představil nové iPhony – zase o kousek lepší než ty předchozí. Vylepšení se dočkal výkon, pořizování fotek a videí i jejich následné postprodukce. Nový operační systém iOS 18 nabídne řadu možností personalizace tak, aby odpovídal vašemu stylu.


 

Elegantní, výkonný a odolný  

iPhone 16 přichází s novým čipem A18, který zaručuje lepší energetickou účinnost i vyšší výkon. Vylepšení se dočkala i baterie, která uživatelům poskytne mnohem delší výdrž – až 27 hodin přehrávání videa u modelu iPhone 16 Plus. Můžete tak hrát, jak se vám zlíbí, nebo sledovat jeden díl seriálu za druhým. Modely iPhone 16 Pro a Pro Max dostaly ještě lepší čip A18 Pro, který slibuje o 20 % rychlejší grafiku a nejvyšší výkon ve světě smartphonů. Z iPhonu se tedy stane ideální telefon pro hry i náročné aplikace. K tomu vám přijde vhod i větší obrazovka. iPhone 16 Pro má 6,3" – Pro Max dokonce 6,9" – Super Retina XDR displej s OLED technologií a Dynamic Islandem.

Telefony mají také extra tenké rámečky, takže působí moderně, a i přes velkou úhlopříčku dobře padnou do ruky. Tvarově velké změny nenastaly, iPhone si zachovává svůj osvědčený elegantní design. Aby se mu nic nestalo, je jeho plášť vyrobený z bytelného leteckého hliníku. O bezpečí displeje se zase postará odolný Ceramic Shield nejnovější generace, který je dvakrát pevnější než jakékoli sklo u konkurence. A pro jistotu je odolný vůči vodě a prachu.

s


 

Tři profi studia v kapse

S iPhone 16 pořídíte vymazlené fotky. Postará se o to 48MP Fusion fotoaparát s dvojnásobným přiblížením a ultraširokoúhlá čočka, která se skvěle hodí na makro záběry. Toto ovládání fotoaparátu představuje jednodušší způsob, jak se rychle dostat k fotografickým nástrojům, jako je přiblížení nebo hloubka ostrosti. Následnou úpravu snímků zvládnete jako profík s funkcí Fotografické styly. Pár pohyby prstu upravíte tón i barvu. S vyspělejším renderováním tónů pleti přesně trefíte vzhled, jaký chcete – navíc ho můžete nastavit na všechny snímky. Každá fotka tak bude dokonalá s vaším vlastním rukopisem.

s

iPhone 16 Pro zvládne natáčet 4K video v Dolby Vision se 120 snímky za sekundu. Dosáhnete tak slow motion efektu. Ta opravdová vychytávka ale spočívá v možnosti měnit rozlišení a počet snímků až po dokončení natáčení. Snadno tak třeba natočíte videoklip s dramatickými efekty. Získáte možnost i zpomaleného přehrávání na 24 snímků za sekundu, čímž dosáhnete kinematografického efektu.

O špičkový zvuk se zase postarají 4 mikrofony studiové kvality. A opět dostanete možnost zpětně upravovat proud zvuku podle potřeby. Můžete třeba ztišit zvuky, které se ozývají v pozadí. Nebo zvýraznit hlas osob, které se nacházejí v záběru. Na výběr je i Studiový režim, při kterém vše zní, jako kdyby záznam vznikl v profesionálním studiu s akustickými tlumícími stěnami. Zvuk se také nahraje s prostorovým efektem, což naplno využijete při poslouchání přes sluchátka Apple AirPods nebo Apple Vision Pro.


 

Který iPhone 16 je ten pravý?

Svůj nový iPhone můžete vybírat z téměř nepřeberného množství variant. Pokud si vystačíte se základním modelem, je iPhone 16 přesně pro vás. Ten na vás čeká hned v 5 barevných provedeních: černá, bílá, růžová, ultramarínová a modrozelená. Nejste nároční, ale potřebujete větší displej? Pak sáhněte po iPhone 16 Plus. Jestli chcete pořádný výkon na hraní nebo natáčení videí, bude pro vás ideální iPhone 16 Pro. I u něj dostanete na výběr z několika barev inspirovaných titanem – černý, přírodní, bílý nebo pouštní. A pokud chcete to nejlepší, není nic snazšího než si pořídit iPhone 16 Pro Max. Tak který pro vás bude ten pravý?

Zpracoval: Jakub Kunc, 17. 9. 2024