Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

iPad mini 2024

Malý zázrak

Tak malý, lehce přenosný, a přitom neskutečně výkonný. Takový je iPad mini 7 s nadupaným čipem A17 Pro. Ve čtyřech nádherných barvách v kombinaci s Apple Pencil Pro posouvá vaše hranice v kreativitě a přináší ultra všestranný zážitek.

Dne 15 října 2024 Apple představil nový iPad mini 2024, který má vše, co vás baví na iPadu. Má konstrukci ze 100 % recyklovaného hliníku a nádherný design s 8,3palcovým Liquid Retina displejem. Čip A17 Pro mu zároveň dává výrazně vyšší výkon i na tu nejnáročnější činnost. Má rychlejší CPU a GPU, až 2× rychlejší Neural Engine než iPad mini předchozí generace. 12MP širokoúhlý zadní fotoaparát s podporou Smart HDR 4 dělá ještě přirozenější fotky s větším dynamickým rozsahem.

 

Čip A17 Pro podává ohromný výkon

Nový iPad mini 2024 se dočkal výrazného upgradu v podobě čipu A17 Pro, a nabízí tak ohromný výkon a vysokou úspornost v ultrapřenosném provedení. Ve srovnání s čipem A15 Bionic v iPadu mini předchozí generaci přináší výkonný A17 Pro celou řadu vylepšení. Jeho 6jádrové CPU se dvěma výkonnostními jádry a čtyřmi úspornými jádry dosahuje až o 30 % vyššího výkonu CPU. A 5jádrové GPU v čipu A17 Pro podává až o 25 % vyšší grafický výkon než předchozí generace. A17 Pro navíc otvírá úplně nové možnosti včetně podpory profesionálních aplikací, jaké používají návrháři, piloti, lékaři a další profese. Přinese vám nevídaně rychlé úpravy fotek, ještě přesvědčivější aplikace s rozšířenou realitou (AR) a spoustu dalšího. Hry jsou na novém iPadu mini realističtější díky hardwarově akcelerovanému sledování paprsků, které je až 4× rychlejší než čistě softwarové sledování paprsků, podpoře dynamické mezipaměti a hardwarově akcelerovanému síťovému stínování. Pocítíte výkon ultrapřenosného iPadu mini ve všem, na co sáhnete, od rychlejšího vytváření poutavého obsahu v Affinity Designeru až po hraní graficky náročných her jako Zenless Zone Zero.

Kouzlení s Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro (není součástí balení) otvírá kouzelné možnosti a šikovné způsoby práce. Z iPadu mini se s ním stává chytrý zápisník, který máte vždy a všude s sebou. Apple Pencil Pro rozpozná stlačení a vyvolá novou paletu, ve které se dají rychle volit nástroje nebo tloušťka a barva čar. Z vašeho tvůrčího procesu vás tak nic nevyruší. Apple Pencil Pro zároveň podporuje službu Najít a páruje se, nabíjí a připíná k boku iPadu mini pomocí nového magnetického rozhraní. Kromě něj podporuje iPad mini i Apple Pencil (USBC), ideální nástroj na dělání poznámek, kreslení, anotování, psaní deníku a další věci.

Úžasné fotky i videa

Prvotřídní fotoaparáty ve spojení s pohodlnou přenosností iPadu mini 7 vytvářejí prostor pro nejrůznější mobilní tvůrčí postupy. 12MP širokoúhlý zadní fotoaparát dělá nádherné fotky, které jsou teď díky Smart HDR 4 ještě jemněji vykreslené a mají živější barvy. Výkonný 16jádrový Neural Engine umožňuje novému iPadu mini za pomoci umělé inteligence rozpoznávat dokumenty přímo v aplikaci Fotoaparát, zatímco nový True Tone blesk z nich odstraní stíny. 12MP ultraširokoúhlý přední fotoaparát v orientaci na výšku podporuje centrování záběru a je výborný na všechno, k čemu iPad mini používáte.

Víte, který iPad je pro vás ten pravý?

Zpracovala: AlFi, 17. 10. 2024