Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Apple novinky - květen 2024

Novinky, které představil Apple 7. 5. všem vyrazily dech. Fantastický nový iPad Pro s nejvyspělejším displejem na světě, čip M4, Apple Pencil Pro a předělaný iPad Air. Kombinace, která nenechá nikoho na pochybách, že tato značka ví, co dělá.

Nový iPad Pro je obrovský skok vpřed

Tenká a lehká konstrukce, převratný Ultra Retina XDR displej a nehorázně výkonný čip M4 s ohromnými možnostmi pro AI. iPad Pro nabízí obrovské možnosti profesionálům v nejrůznějších oborech i všem, kteří chtějí iPad ve vrcholné formě. Spojuje nejlepší displej na světě s mimořádným výkonem nejnovějších čipů řady M a vychytanými doplňky, navíc v příjemně přenosném provedení. iPad Pro se dočkal vůbec největšího vylepšení, které ho posouvá ještě dál. Nový iPad Pro – vůbec nejtenčí produkt Apple – je neskutečně tenký a lehký, takže dává přenosnosti úplně nový rozměr. Prodávat se bude ve dvou rozměrech: 11palcový model je tenký jen 5,3 mm a 13palcový model je ještě tenčí – neskutečných 5,1 mm. Oba jsou ale stejně robustní jako předchozí generace. 11palcový model neváží ani půl kilogramu a 13palcový model je o sto gramů lehčí než jeho předchůdce. Profesionální uživatelé tak můžou pracovat novými způsoby a na více místech. Nový iPad Pro je k dispozici ve dvou nádherných barvách – stříbrné a vesmírně černé. Plášť obou provedení je ze 100procentně recyklovaného hliníku.

Čip M4: šetrný k životnímu prostředí, a přesto neskutečně výkonný

Nové, až 10jádrové CPU čipu M4 je tvořené až čtyřmi výkonnostními jádry a nově šesti úspornými jádry. Všechna jádra nové generace mají vylepšenou predikci skoku, výkonnostní jádra mají širší dekódovací a provádění engine, zatímco úsporná jádra mají hlubší prováděcí engine. Oba typy jader taky obsahují vylepšené akcelerátory strojového učení nové generace. Ve srovnání s výkonným čipem M2 v předchozím iPadu Pro je CPU čipu M4 až 1,5× rychlejší. Profesionální činnosti, jako je práce s komplexními soubory orchestrální hudby v Logicu Pro nebo přidávání výpočetně náročných efektů do 4K videa v LumaFusion, tak M4 zvládá s ještě větší lehkostí. Zároveň čip M4 výrazně zvyšuje výkon rendrování v profesionálních aplikacích jako Octane – ve srovnání s M2 je až čtyřikrát rychlejší. Všechna tahle vylepšení CPU a GPU v čipu M4 přispívají k tomu, že čipy Apple i nadále dosahují nejlepšího poměru výkonu na watt na trhu.



 

iPad Air s ohromně výkonným čipem M2

Představujeme vám předělaný iPad Air s ohromně výkonným čipem M2. iPad Air je teď poprvé k dostání ve dvou velikostech – 11palcový model se bezvadně přenáší, zatímco větší displej 13palcového modelu nabízí víc místa na práci, učení a hraní. Díky fenomenálnímu výkonu a vyspělým vlastnostem obou modelů je iPad Air ještě rychlejší a všestrannější než kdy předtím. Rychlejší CPU, GPU a Neural Engine v čipu M2 posouvají výkon nového iPadu Air na vyšší úroveň a dělají z něj neuvěřitelně schopné zařízení pro umělou inteligenci. 12MP ultraširokoúhlá přední kamera s centrováním záběru je teď umístěná uprostřed delší strany iPadu Air, takže se perfektně hodí na videohovory. Má taky rychlejší Wi‑Fi a celulární modely superrychlé 5G, aby mohli být uživatelé ve spojení i na cestách. Je krásně přenosný, jeho baterie vydrží celý den, má nádherný Liquid Retina displej a podporuje Apple Pencil  Pro a Magic Keyboard . S tímhle iPadem Air můžou být uživatelé ještě produktivnější a kreativnější. Kromě hvězdně bílé a vesmírně šedé je nový iPad Air k dostání nově i ve fialové a modré barvě.



 

Kouzelný Apple Pencil Pro

Vymyslete a zapište. Apple Pencil Pro představuje ideál toho, jak intuitivně, precizně a kouzelně snadno by mělo jít kreslení, psaní poznámek a anotování dokumentů. Díky přesnosti do posledního pixelu, zanedbatelné latenci, citlivosti na náklon a podpoře ignorování opřené dlaně se úžasně snadno používá. Jenom čeká, až přijde ten správný nápad. Apple Pencil Pro má ještě víc kouzelných možností, které vám pomůžou dávat nápadům konkrétní obrysy. Vyspělé funkce jako stlačení, převalování pera a haptická odezva přispívají k ještě intuitivnější práci při anotování, dělání poznámek nebo tvorbě mistrovských děl. Podržení Apple Pencilu Pro nad displejem vám ukáže, kde přesně se displeje dotknete. Poklepáním zase rychle prohodíte nástroje. A když ho někde venku nebo doma ztratíte, žádný strach, snadno ho najdete v aplikaci Najít. Apple Pencil Pro je prostě ideální společník – snadno se páruje, nabíjí a drží magneticky na boku vašeho iPadu.


 

Nová Magic Keyboard k iPadu Pro

Skvěle se na ní píše. Snadno se nosí. Navíc je lehká a zároveň iPad dobře chrání. Připojuje se k němu magneticky – žádné zapínání, zapojování kabelů ani párování. Na Magic Keyboardu k iPadu Pro je radost psát i používat trackpad. Má elegantní nový design s hliníkovou dlaňovou opěrkou a je krásně přenosná. Klávesnice má řádek funkčních kláves a USBC konektor na snadné nabíjení. Navíc chrání iPad zepředu i zezadu. Díky plovoucí konzolové konstrukci si hladce nastavíte úhel, ve kterém se vám na iPad dívá nejlépe. Větší skleněný trackpad rozšiřuje možnosti ovládání iPadOS o haptickou odezvu při přesných úpravách a používání MultiTouch gest. Tenká, přenosná a nastavitelná do různých úhlů, taková je nová Magic Keyboard k iPadu Pro. Prodává se ve dvou barvách: bílé a černé pro iPad Pro 11" a iPad Pro 13".